Harry the Ferryman

Harry the Ferryman

In het dagelijks leven zorgt Harry Ouwens uit Lithens op technisch gebied voor de veerponten van Stichting de Maasveren. In zijn vrije tijd is hij met maar liefst ruim 35.000 abonnees praktisch een ‘lascelebrity’. Met zijn eigen YouTube-kanaal entertaint Harry niet alleen menig lasser, hij informeert ons ook over allerlei verschillende producten en apparaten. En niet als Harry Ouwens, maar als Harry the Ferryman.  
Harry the Ferryman

Harry is niet bij toeval op YouTube terecht gekomen. Zijn zoon wilde jaren geleden namelijk een online gamekanaal starten. Maar voordat hij daarmee aan de slag ging, wilde Harry wel eerst het fijne ervan weten. Hij wilde weten hoe dat nou precies werkte en wat het allemaal in zou houden. Harry probeerde een filmpje te plaatsen op YouTube, wat lukte. Hierna plaatste hij nog een filmpje met als onderwerp: lassen! Eigenlijk is het daar begonnen. Een nieuwsgierige kijker had vragen over elektroden lassen. Er werd een vervolgfilmpje gemaakt om het uit te leggen, en onze eigen Nederlandse lascelebrity was geboren. 

In de praktijk leer je het meest

Harry heeft geen opleiding tot lasser gevolgd. Hij zat op de LTS, richting elektro. Daar was lassen één van de vakken. Je leerde echter enkel de basisprincipes op de LTS. Bij Stichting de Maasveren heeft Harry pas echt geleerd om te lassen, omdat dat daar soms gewoonweg noodzakelijk is. Harry laat ons zien dat het niet altijd noodzakelijk is om een opleiding tot iets te volgen. Zolang je leergierig bent, interesse hebt en eigenlijk vooral veel passie bezit voor hetgeen wat je wil doen, ben je al een heel eind. Kennis kan je in de praktijk opdoen. 

Videos Harry the Ferryman

Onze eigen Ferryman probeert wekelijks 2 videos te posten. Daar gaat flink wat tijd in zitten, waardoor hij op de maandag vrij heeft genomen, op vrijdagmiddag probeert te snipperen en Harry ook nog gestopt is bij de brandweer. Wij zijn daar alleen maar blij mee, want Harry zorgt er natuurlijk wel voor dat wij ontzettend goede informatie krijgen van iemand die het lassen ook echt onder de knie heeft! En wat ons nog gelukkiger maakt, is dat Harry regelmatig producten van Kraaijkamp Lasmachines onder de loep neemt. Deze videos hebben wij uiteraard voor jullie op een rij gezet, zodat wij niet de enige zijn die ervan genieten!

In deze videos worden verschillende producten, zoals de Röwac MIG300S Ecoline besproken. Er komen regelmatig nieuwe videos bij, dus zorg dat je deze pagina en/of het YouTube kanaal van Harry the Ferryman in de gaten houdt.