Cebora MIG/MAG lasmachines

Over Cebora

Cebora is een toonaangevend Italiaans bedrijf binnen de Benelux voor las- en snijapparatuur. Het bedrijf is gevestigd in Cadriano di Granarolo in Bologna. Zij vervaardigen MIG/MAG en TIG lasapparatuur. Daarnaast maken zij ook plasmasnijders.

Cebora werd in 1954 door Emiliano Generali opgericht onder de naam CEB. Dat stond voor Costruzioni Elettromeccaniche Bolognesi. Het produceerde toen batterijladers en lasmachines. Deze lasmachines waren bedoeld voor het lassen van beklede elektroden. In 1958 startte ze een industriële wielen divisie, ORA (Officine Ruote e Accessori. Dit was voor de productie en handel van wielen voor de industriële sector binnen de woning- en kantoorinrichting. Beide divisies werden in 1963 samengevoegd, wat leidde tot de huidige merknaam: CEBORA. 

Tegenwoordig heeft de fabriek een grote oppervlakte, maar liefst 52.000 m². Daarnaast zijn er zo’n 150 mensen werkzaam bij Cebora. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat Cebora uitgegroeid is tot een wereldbekende speler. Cebora wordt in circa 100 landen wereldwijd vertegenwoordigd.