TIG Lasmachines

Zoals je de MIG/MAG techniek hebt, heb je ook de TIG techniek. Hier moet je een andere lasmachine voor aanschaffen. Door middel van TIG lassen kan je een hoge mate van laskwaliteit bereiken. De kwaliteit van TIG lassen zit vooral in de lasser zelf. Het laswerk met een TIG lasmachine is dus zo goed als de lasser.

Kraaijkamp Lasmachines levert verschillende merken lasmachines. Zo leveren wij RöwacSoldatech, Cebora en Weldkar lasapparaten.

TIG lasmachines

TIG-lassen is een lastechniek. TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Het dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam, wat tungsten is. Daarnaast maakt het gebruik van inert gas. TIG-lassen is verwant aan plasmalassen. Er wordt altijd een edelgas gebruikt, omdat andere gassen bij de hoge temperaturen ontleden en reactieve stoffen afscheiden. Deze zouden het materiaal aan kunnen tasten. 

TIG-lassen valt in de categorie Elektrisch Booglassen. Er wordt gebruik gemaakt van een niet-afsmeltende elektrode die gemaakt is van wolfraam. Soms worden hier andere stoffen aan toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verhogen. Lastoevoegmateriaal wordt handmatig in het smeltbad toegevoegd. 

Er wordt gebruik gemaakt van een constante stroomsterkte. Er kan gelast worden met gelijkstroom of met wisselstroom. Bij gelijkstroom is de elektrode altijd negatief, anders smelt de elektrode.